perjantai 13. elokuuta 2010

Aitoa vaniljaa

Aloitan blogin nimen mukaisesti vaniljalla. Tutustuin tänään ensimmäistä kertaa elämässäni aitoon vaniljatankoon kun hain aineksia jäätelön tekoon. Paikallisesta marketista löytyi hetken haeskelun jälkeen Dr. Oetker -merkkinen luomu vaniljatanko. Tanko halkaistaan kahtia pituussuunnassa ja sisällä oleva vanilja kaavitaan talteen. Melko sotkuista ja työlästä puuhaa ensikertalaiselle, mutta jo pelkkä tuoksukin on aivan erilainen verrattuna kaikenlaisiin muka-vanilja-sokereihin ja aromeihin.


Yhdestä tangosta tulee kyllä hieman enemmän tavaraa kuin kuvassa näkyy, puolet ehdin jo laittaa jäätelön sekaan. :) Ainekset on jääkaapissa odottamassa jäätelökoneeseen pääsyä:

1 1/2 dl luomu kevytmaitoa
2 dl kuohukermaa
1/4 dl luomusokeria
1 luomukananmuna
1/2 tankoa luomuvaniljaa
2 rkl rommissa liotettuja luomurusinoita

4 kommenttia:

  1. Vinkki vinkki: Siemenienkin talteenoton jälkeen kannattaa hyödyntää loppu eli omaa vaniljasokeria voi tehdä hautaamalla tangonlopun tavalliseen sokeriin. Siitä irtoaa makua myös esim. tuorehilloon tai maitokiisseliin.

    VastaaPoista
  2. Näin juurikin tein, tuolla on nyt lasipurkissa sokeria tyhjän vaniljatangon kanssa. :) Pitää kokeilla seuraavan jäätelösatsin kanssa jos riittäisi pelkkä vaniljalla maustettu sokeri.

    VastaaPoista
  3. Ihana blogi sinulla!!
    Hienoa, kun käytät luomua.
    Meillä lisään luomutarvikkeita kokoajan.
    Ja järkeään ne ovat parempia, kuten luomusipulikin :)
    Hienot kuvat sinulla. Jotenkin niin raikas ja hieno blogi!

    VastaaPoista
  4. Hitsi yritin lukijaksi, mutta jostain syystä wi onnistu. Yritän myöhemmin uudelleen :)

    VastaaPoista