lauantai 21. elokuuta 2010

Avokado

Avokadosta saa herkullisen ja terveellisen levitteen esimerkiksi leivälle. Avokadon syöminen on vaan ennakoitava paria päivää aikasemmin, sillä nuo myydään lähes aina raakoina. Parhaiten olen saanut avokadot kypsytettyä kun olen laittanut ne pariksi päiväksi hedelmäpussiin yhden tomaatin kanssa. Avokado on kypsä kun se on kapeasta päästä hieman pehmeä ja kuori irtoaa helposti.


Levitteeseen tarvitaan yksi avokado, muutama tippa sitruunamehua ja herbamare-yrttisuolaa. Avokado soseutetaan (kypsän hedelmän saa soseutettua haarukalla) ja mausteet lisätään joukkoon. Sitruunamehu hidastaa avokadon tummumista.


Valmis levite peitetään kelmulla ja laitetaan jääkaappiin jäähtymään. Tuo kannattaa syödä parin päivän sisällä, sillä avokado tummuu nopeasti ja muuttuu vetiseksi.

1 kommentti:

  1. Hei, vinkkinä, että kun jättää siemenen kulhoon levitteen sekaan, niin ei tummu ihan niin äkkiä :)

    VastaaPoista